Skyltfönster i Stockholm

Skyltfönstret är butikens ansikte utåt och ska fungera som en magnet som drar till sig människors blickar. Det ska på ett säljande sätt presentera ett urval av vad just den butiken har att erbjuda. Skyltfönstret kan vara butikens mest effektiva annonsplats och det är därför viktigt att det presenteras på ett så tilltalande sätt som möjligt.

Skyltfönster man minns

Någon gång har det säkert hänt att du har stannat till vid ett skyltfönster i Stockholm som har fått dig att häpna. Detta är en känsla som alla butiksägare vill ge de som passerar förbi deras butik. Ett skyltfönster som skiljer sig väsentligt från de runt omkring kan bli en snackis och ett effektivt försäljningsknep.

Var kreativ när du inreder ditt skyltfönster

Det kan vara en bra idé att ta hjälp av en så kallad “visual merchandiser” när man inreder ett skyltfönster i Stockholm. De är experter på att inreda kreativt, stilrent, tidsenligt och på ett säljande sätt. Äger man en mindre butik kanske man inte har råd att ta hjälp av experter, men det finns då några enkla regler att följa som hjälper till att inreda skyltfönstret effektivt.

Nummer ett är att inte exponera för många produkter på en gång. Det kan vara svårt om man tycker att man har väldigt mycket fint att sälja, men håll det enkelt. Ett rörigt skyltfönster går köparen bara förbi. Nummer två är att ha mycket luft mellan produkterna. Det går lite hand i hand med den första punkten, men skapar du medvetna utrymmen mellan produkterna som visas upp så hjälper du kunden att fokusera rätt. Nummer tre är att använda belysningen på rätt sätt. En enkel spotlight på en produkt kan vara väldigt effektfullt. Det fjärde tipset är att hålla skyltfönstret rent och snyggt. Fönsterglaset ska vara fläckfritt och inget damm eller smuts får synas. Ett skyltfönster behöver daglig tillsyn. Det femte och sista tipset är att ha en plan för skyltningen. Hur du vill planera är valfritt – per månad, kvartal eller år, men du måste ha en plan för hur produkter och installationer ska förändras. Ta hänsyn till säsong, högtider, semestertider, rea och speciella event.

Skapa ett attraktivt skyltfönster

Det finns många aspekter att ta hänsyn till när man inreder ett skyltfönster i Stockholm. Du har bara några sekunder på dig att fånga förbipasserande potentiella kunders uppmärksamhet så det gäller att ta vara på den möjligheten och göra det så attraktivt som möjligt. Ta hjälp av de fem enkla tipsen som “visual merchandisers” använder sig av. 1. Ha inte för många produkter i skyltfönstret 2. Lämna utrymme mellan produkterna i skyltfönstret 3. Använd belysningen på ett smart sätt 4. Håll skyltfönstret ljust, rent och snyggt 5. Ha en plan för din skyltning

Exempel på hur ett stilrent skyltfönster i Stockholm kan se ut